Julio Iglesias 78 år: Ett liv omgivet av kvinnor (2023)

Julio Iglesias har fyllt 78 år efter rykten om hans hälsotillstånd. Den mest internationella spanska sångaren har lyckats samla ihop en förmögenhet värderad till mer än 1 000 miljoner euro som han skyddar på Bahamas. Hans sentimentala liv har varit mycket händelserikt och har präglats av flera kvinnor. Han har gift sig med två av dem och har fått barn: Isabel Preysler, hans första fru, och Miranda Rijnsburger, hans nuvarande fru och mor till hans fem sista barn.

Julio IglesiasHan har nått 78 års ålder och har blivit den mest universella artisten inom spansk musik. Sedan 2018 har han dock levt borta från rampljuset. Även om det tillkännagavs att artisten skulle fira sitt halvsekel på scenen med en minneskonsertturné och en memoarbok, genomfördes inget av dessa projekt, vilket gav upphov till många spekulationer om hans nuvarande hälsotillstånd.

SångarenJulio Iglesias de la CuevaHan föddes med kejsarsnitt i Madrid klockan två på eftermiddagen den 23 september 1943, i barmen av en förmögen borgerlig familj, endast konservativ till sitt sätt, bestående av hans mor,grottans charo, hans far, den berömda gynekologenJulio Iglesias Pugaoch hans lillebror Carlos.

Hans barndom var lugn, "trots att han när han var liten var feito, senare skulle han bli en vacker ung man", och han tillbringade fridfullt i stadsdelen Madrid i Argüelles, i ett typiskt hem för den spanska högern under dessa år , med en stor lägenhet utan skryt i centrala Madrid.

Han studerade gymnasiet på Sacred Hearts och även om studierna inte var det han gillade mest, älskade han att spela fotboll, vanligtvis som målvakt. Men hans familj motsatte sig att han skulle överge sina studier på grund av sport och hans medlemskap i Real Madrid C.F. Av denna anledning hade han inget annat val än att välja juridik, som började vid CEU i Madrid och nästan slutade år senare vid universitetet i Murcia, eftersom ett ämne lämnades hängande,Privat internationell rättighet, som tills för bara ett decennium sedan inte hade godkänt det.

Hans far drömde alltid att hans son skulle göra karriär som diplomat men till slutJulitoHan slutade som sångare, ett yrke som började övertyga honom som framtid när han tillbringade månader och månader i sängen efter en bilolycka som gav honom en tumör och partiell paraplegi. I Julio Iglesias liv har bilden av hans far alltid haft transcendental betydelse, medan det för hans brorCarloshennes mamma hade det.

Julio Iglesias 78 år: Ett liv omgivet av kvinnor (1)

Isabel Preysler och Julio Iglesias bröllop 1971.

Hans första fru har varit filippinskan Isabel Preysler.Isabel och Julio träffades först på en festhyllning till Manuela Vargas,den berömda dansaren, musa av målarenSalvador Dali, hålls hemma hosJuan Olmedilla. Det var därifrån förälskelsen kom. Hennes flickaktiga ansikte, hennes doft, hon parfymerar sig alltid i sista stund, och hennes smala figur, längre än hon ser ut, imponerade på sångaren från början och gav honom en speciell charm.

Julio Iglesias skulle snart bli kär i den unga filippinaren, trots att det vid den tiden var lätt för honom att se sig omgiven av fantastiska kvinnor. Han var den gyllene ungkarlen, med många beundrare. Men det skulle vara på en annan fest, som hölls våren 1970 i en av de gamla paviljongerna på Madrid Country Fair, som ges av den välkända vingårdsfamiljen Cádiz i Terrys och organiserad av den populära PR-mannen från Navarra.Julio Ayesa Echarri, där försöket fullbordades.

Isabel saknade inte det uppenbara intresse som sångerskan visade henne från början, och att det fannsden allra bästa: från det folkligaLola Flores, går igenom hertiginnanCarmen Franco, hans dotterCarmen Martinez-Bordiu, upp till ett stort antal skvips,bland vilka filippinan redan hade lärt sig att hantera sig själv med lätthet. Som alltid var hon sen till mötet, men inte alls bekymrad. Han var ensam, som om tidsuppfattningen var annorlunda på Filippinerna än i Spanien.

Festen tjänade tillIsabel Preysler och Julio Iglesiasde började dejta som om de vore två unga pipiolos. "Jag träffade Julio Iglesias 1970. Jag tyckte att han var en trevlig och utbildad pojke, med ett mycket trevligt utseende. Julio var ännu inte en känd sångare. Jag har i alla fall aldrig blivit imponerad av människor på grund av deras betydelse eller popularitet. Vår första utflykt var att närvara vid en konsert avJuan Pardo. Tre dagar efter att de presenterat oss friade han till mig; och sex månader senare dejtade vi. Han ville att vi skulle gifta oss direkt, men jag sa åt honom att vänta lite (...) Jag minns hans ord perfekt. Han sa till mig: "Detta är inte ett uttalande och tro inte att jag frågar dig, men jag vill säga dig att du är den perfekta kvinnan som jag alltid skulle ha föreställt mig att gifta mig med", sa Preysler i sina memoarer för tidningen .Hej.

ett hastigt bröllop

I slutet av juli 1970 reste den unga filippinan till Malaga med sina farbröder för att tillbringa sommaren och Julio Iglesias ändrade radikalt sina somrar i Peñiscola (Castellón) mot stränderna på Costa del Sol. Kärleken fortsatte passionerat hela hösten. Kommer och går. Möte efter möte. Kyssar och nätter av kärlek i ett hårt Madrid-klimat. Det var vid julen 1970, när han återvände från sina åtaganden i Argentina, när Julio Iglesias berättade för sina närmaste vänner att han bråttom skulle gifta sig. Paret hade bara tagit sex månader på sig att formalisera äktenskapskontraktet.

Julio Iglesias 78 år: Ett liv omgivet av kvinnor (2)

Isabel och Julio med sina tre barn: Chábeli, Julio José och Enrique Miguel.

Tillkännagivandet av bröllopet var en stor bomb, även för familjerna till båda, ganska konservativa och katoliker, som hade bättre planer förberedda för var och en av dem separat. Isabels föräldrar tyckte att det var galet att deras dotter så hastigt gick med en enkel sångerska – ingen misstänkte att en bebis kunde brygga i hennes kropp. Och till Julios föräldrar, även om de hoppades att dessa nya ansvarsområden skulle tjäna som en avsky för deras son att ge upp sina ambitioner i sångvärlden och fortsätta sin advokatkarriär,IsabelitaDet verkade väldigt lite för dem. Framför allt till Julios mamma, Charo de la Cueva, en kvinna med en sur karaktär, som började kalla Isabel nedvärderandeKina, eftersom han längtade efter att hans son skulle gifta sig med en högt uppsatt tjej från Madrid.

Platsen som valdes ut för att fira ceremonin var Toledostaden Illescas, cirka 40 kilometer från Madrid. Inte för långt, inte för nära. Paret gifte sig den 20 januari 1971 på en dag av skyfall och en kall atmosfär på gatorna, men inte inne i kyrkan, dämpad av värmen från deltagarna. Det var fader José Aguilera, prästen för Madrid Catholic Action Youth, som förenade dem i äktenskapet. I frånvaro avCarlos Preysler, som föredrog att stanna i Filippinerna, agerade gudfar tillIsabelita, din farbrorJose Maria Preysler,pappas bror.

Hennes vänner säger att Isabel fortfarande var för ung, bara 20 år gammal, för att förstå vad som hände och att hon fortfarande inte insåg vad hennes liv skulle innebära bredvid sångerskan. Att hon till en början var inblandad i en passionerad virvelvind som fick henne att acceptera vilken idé som helst från sin man och att hon idealiserade honom i sitt omedvetna. Julio representerade äventyr, resor, porten till en värld som hade varit stängd för honom på grund av hans ursprung och utbildning och han tvekade inte att följa med honom till alla platser där han gick. Isabel levde den perioden intensivt medan den varade, även om hon alltid längtade efter ett lugnare familjeliv som skulle föra henne till den där avskilda status som hon åtnjöt under sin barndom i Manila, dit hon återvände när hon kunde.

Sju månader efter deras bröllop, den 3 september 1971, blev deras första dotter,Maria Isabel,känd somChabeli,på sjukhuset Nuestra Señora de Cascais, i Portugal. En tjej som med tiden har blivit den mest perfekta fotokopian av sin mamma. Förlossningen hindrade inte Isabel från att fortsätta följa med Julio Iglesias på hans turnéer och till och med bära Chábeli i famnen.

Julio Iglesias 78 år: Ett liv omgivet av kvinnor (3)

Familjen Iglesias-Preysler strax innan äktenskapets upplösning.

Men det fysiska avståndet mellan Isabel och Julio blev allt vanligare och konstant. Och även om paret tillbringade mindre tid tillsammans, var deras möten passionerade. Således blev Isabel gravid två gånger till och hyste hoppet om att detta skulle representera den definitiva återkomsten av mannen som hon då älskade. Men det hände aldrig. Deras två söner föddes:Julio Joséden 25 februari 1973; ochEnrique Miguelav vilken hon födde den 8 maj 1975.

Sedan dess har hans tre barn ockuperat all hans tid. Hon följde inte längre med sin man på hans resor, som varje dag nådde större rekordframgångar, både i Spanien och utanför våra gränser. Och frånvaron blev längre och telefonen hade slutat ringa med de tidiga dagarnas envishet.Den 21 juli 1978 tillkännagavs slutligen upplösningen av äktenskapet genom tidningen Arriba, en av tidningarna som ägs av den så kallade Nationella rörelsen, och tidningenHej.

Efter den svåra äktenskapliga separationen fortsatte de tre barnen sin utbildning i Madrid utan att bryta sina traditionella band och tillbringa sina semestrar i Miami med sin pappa, och så småningom lärde de känna den där väldigt annorlunda miljön. Isabel hade även en stuga i Guadalmar, på Costa del Sol, och huset på Calle de San Francisco de Sales i Madrid, i centrala Madrid, som paret hade förvärvat för tolv miljoner pesetas.

Då var Julio Iglesias förmögenhet redan värderad till mer än 500 miljoner pesetas. Några källor som deltog i denna separation tyder på att Isabel agerade generöst och kunde ha varit mycket tuffare även ekonomiskt med sångerskan.

Sedan dess har Iglesias förmögenhet inte slutat växa och det kommer att vara barnen födda till Isabel Preysler som ärver den i sällskap med de fem barn han har fått medMiranda Rijnsburger:Miguel Alejandro, Rodrigo, Victoria, Cristina och Guillermo.

Hos Miranda har han hittat en sentimental stabilitet som han inte hade med kvinnorna som följde honom under hans lysande år, efter att ha separerat från Isabel Preysler. kvinnor gillarVaitiare, Sidney Romeomakoke. Med den sistnämnda levde han en nio månader lång romans precis innan han träffade Miranda. Som Makoke själv har erkänt var det "konstnärens besatthet av ordning" som gjorde att deras förhållande misslyckades. "Han ville hitta den disciplin som han alltid saknat", sa vad som var hans betrodda flygvärdinna på turnén som Julio Iglesias gjorde redan 1989 genom de viktigaste centraleuropeiska länderna.

En säker förmögenhet

Julio Iglesias förmögenhet uppskattas idag till cirka en miljard euro, för närvarande belägen i skatteparadiset på Bahamas.Här, i Spanien, är hans tillgångar samlade i bara två företag – Androsemo SL och Bellevue Costa Sol SA – som förvaltas av hans fru,Miranda Johanna Maria Rijnsburger. Den andra, med sitt säte i Salamanca-distriktet i Madrid, skapades på julafton 1999 med företagets syfte att "bygga bostadshus". Detta företag har inte presenterat räkenskaper sedan 2015, där det värderade sina tillgångar till 4 623 283 euro.

För hans del,Androsemo SL, etablerad 1992 ochhemvist i Marbella, har tillgångar deklarerade till ett värde av7.822.940 eurooch har inte redovisat räkenskaper sedan 2012.Just detta företag är ägare till de 56 hektar som sångarens egendom i Marbella upptar, Cuatro Lunas. I sin tur äger konstnären också ett tiotal hektar mark i anslutning till detta hus i Malaga för att bevara sitt privatliv.

Julio Iglesias 78 år: Ett liv omgivet av kvinnor (4)

Julio, Miranda och parets fem barn: Miguel Alejandro, Rodrigo, Victoria, Cristina och Guillermo.

Sedan 2007 har Miranda officiellt förvaltat hela sångerskans egendom i Spanien. Ett viktigt år, eftersom det var när Julio Iglesias övergav sitt äventyr inom fastighetssektorn i Valencia. Sju år tidigare, i november 2000, gick han med kraft in som fastighetsinvesterare i Spanien.Tillsammans med tre partners, byggherrenAndrés Ballester och affärsmännen Fernando Polanco och José Lladró, etablerade företagetUrcosa SL, som främjade urbaniseringen Villa Gadea i Altea (Alicante), ett projekt med 260 stugor och ett femstjärnigt lyxhotell.

Startkapitalet var 500 miljoner, varav Julio bidrog med 20 %, 100 miljoner euro. Han motiverade sedan sitt beslut att investera, i vad han kallade sitt "första företag i Valencia", på grund av hans partners allvar och utsikter till lönsamhet, vid en tidpunkt då sångaren var en ambassadör för initiativen från Generalitat Valenciana. hand av Eduardo Zaplana. I själva verket gick han så långt som att bekräfta: "Jag lovade president Zaplana att jag skulle investera, och det gjorde jag."

Men äventyret i Valencia slutade i domstolarna. Under utredningen erkände han inför en dominikansk domare att han fick 5,95 miljoner euro till följd av två kontrakt som undertecknades i december 1997 med Valencias Export Institute (Ivex). En siffra som representerade 3,7 miljoner euro mer än vad dåvarande presidenten för Generalitat Valenciana påstod sig ha betalat sångaren för att ha promotat hans community.

All denna skandal fick Julio Iglesias att sluta som direktör för företagen den 27 april 2007.Coll de Rates SA, Altea Futuro SA och Desarrollos Futuros del Algar SL–nu i likvidation – och några dagar senare, den 3 maj 2007, skulle det bli bolagetHotel Villa Gadea Altea SL. Märkligt nog, bara några månader senare, tog Miranda redan över tyglarna över sin mans företag och investeringar i Spanien.

Julio Iglesias 78 år: Ett liv omgivet av kvinnor (5)

Julio Iglesias bostad i Ojén (Málaga).

Men det stora arvet från Iglesias finns på andra sidan Atlanten, främst i USA och Dominikanska republiken. Tillsammans med sin vän Óscar de la Renta investerade han för att göra Punta Cana till ett fantastiskt turistmål. Iglesias blev ett av de mest synliga ansiktena för Punta Cana-gruppen, företaget som urbaniserade denna turistdestination och skapade lägenheter, hotell och infrastrukturer, såsom flygplatsen i denna karibiska stad, den första i sin helt privata kategori, och där Julio framträder som huvudinvesterare.

10 minuter från detta byggde han sin herrgård, värderad till mer än 20 miljoner dollar. Nu spekuleras det i att han har bestämt sig för att göra sig av med en del av sina investeringar på denna ö för att flytta sina betydande kapitalvinster till Panama, utan någon officiell bekräftelse ännu.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 01/09/2023

Views: 6191

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.