Grafisk eyeliner är inte så svårt som det ser ut – makeupartister sa till mig exakt hur man bemästrar det (2023)

Om du ständigt rullar på TikTok (skyldig som åtalad!) eller tittar på modeveckans täckning, kanske du har märkt att ingen bär "normalt"eyelinerlängre. Under det senaste året eller så verkar det som om influencers, redaktörer och modeller har vänt sig till konstnärliga, abstrakta former för sina ögonmakeup-looker och vi ärhärför det. Grafisk eyeliner är inte en ny trend i sig (bevingad eyelinerhar funnits i hundratals år!), men vi har definitivt märkt hur makeupartister har tänjt på gränserna med sina former på senare tid. Vänd dig bara till den djärva linjära makeupen hos RodarteUtställning höst/vinter 2023ellerTaylor Swifts kristallfoder på VMAför de senaste exemplen.

Den populära linerlooken handlar om att komplettera din naturliga ögonform och, naturligtvis, låta din kreativitet skina. Pro makeupartistAndrea Samuelssäger lika mycket också. "Graphic liner handlar om de oändliga möjligheterna att inte bara förbättra utan att omforma och dekorera dina ögon", säger honMarie Claire. "Det finns obegränsade möjligheter till färg, form, enkelhet, dramatik och stil du kan välja för din grafiska liner, vilket är det som gör det så roligt."

Om de "gränslösa möjligheterna" med grafisk liner låter skrämmande, har du kommit till rätt plats. Vi har vänt oss till Samuels och andra makeupartisterLennie Billy(som båda har Instagram-flöden proppfulla av färgglada inspo) för nedgången på att spika looken. Från måste-ha-produkter till en steg-för-steg-guide, betrakta detta som din snabbkurs om hur man behärskar grafisk eyeliner.

Bästa eyeliners för grafisk eyeliner

Först och främst: Du måste ha rätt produkter för att få en grafisk linerlook. Men mellanpennfoder, flytande formler och geler, hur bestämmer du vilken som är rätt för dig? Billy säger att allt handlar om produkten du vet hur man arbetar med. "Oavsett om det är en penna eller en borste med en flytande produkt, måste det vara den du känner dig bekväm med", förklarar hon. För Billy betyder detflytande eyeliners, pomader eller vattenaktiverade formler eftersom de är lätta att använda och lätta att rätta till eventuella misstag.

Med det sagt,du kan få större framgång om du väljer gel eller flytande formler eftersom dessa är bäst på att göra skarpa, exakta linjer. Massor av flytande eyeliners kommer med precisionsfiltspetsar, som Samuels förklarar är "liknar markörer så att du kan skissa och rita exakt den linje du vill ha och det är också väldigt lätt att rengöra." Framöver har vi samlat Billy och Samuels favorit eyeliners samt några redaktörsgodkända val så att du kan komma igång med din egen grafiska eyelinerresa.

Matte Fluid Eye Paint i ansiktet

De färgglada ögonfärgerna från about-face rekommenderas starkt av både Samuels och Billy. Billy säger att de är "mycket pigmenterade, lätta att använda, håller länge och har ett stort nyansintervall." Samtidigt berömmer Samuels också deras uthållighet och tillägger "Det har inte bara fantastisk uthållighet, utan det ger dig massor av kontroll att applicera så lite eller så mycket du vill. Du kan använda fingrarna, själva produkten eller använda en liten linerborste för mer precision." Om det inte räcker för att övertyga dig att prova detta val, så vet jag inte vad som är det.

Fördelar: Pro-godkänd; Långvarig; Mycket pigmenterad; Multi användning; Finns i 26 nyanser; Kladd bevis; Vegansk formel.

Nackdelar:Kräver en borste för exakta linjer.

Danessa Myricks Beauty ColorFix Eye, Cheek & Lip Cream Pigment

Om du letar efter den exakta nyansen av blått för att matcha din sommarklänning, finns det en god chans att Danessa Myricks har ett ColorFix-pigment för dig. Märket bär nästan alla färger du kan tänka dig i sina krämpigment, som kan användas över hela ansiktet från dina ögon till dina läppar. Billy rekommenderar alla 50 (!!!) Colorfix-pigmenten och lägger till: "De matta och skimrande formlerna är fantastiska, långvariga, lätta att använda och extremt pigmenterade." De finns också i en rad olika ytbehandlingar, från glänsande, matta, skimrande och mer.

Fördelar: Pro-godkänd; Mycket pigmenterad; Långvarig; Icke skrynklig; Kladd bevis; Vattentät; Multi användning; Byggbar; Finns i över 50 nyanser i fem finish.

Nackdelar:Förpackningar är benägna att röra; Kräver en borste för exakta linjer.

Grafisk eyeliner är inte så svårt som det ser ut – makeupartister sa till mig exakt hur man bemästrar det (3)

Maybelline Eye Studio Master Precise Liquid Eyeliner

En filtspets som Maybellines är Samuels favorit eftersom de hjälper till att göra exakta, grafiska linjer så mycket enklare. Tänk på denna liner som en supersmal markör för dina ögon. Dess ultraexakta, tunna spets gör det lätt att rita linjer även om din hand är lite skakig. Detta $6-val är också en av våra favoriterapotek eyelinersinte bara på grund av dess precision, utan också för att den sitter kvar i upp till 12 timmar. Med över 20 000 5-stjärniga recensioner på Amazon är detta ett utmärkt val för dem som har en budget.


Fördelar:
Pro-godkänd; Under $10; Långvarig; Vattentät; Exakt filtspets.

Nackdelar:Recensenter säger att det kan köras med oljiga ögonlock.

(Video) |Graphic eyeliner| @jessicarose_makeup

ONE/SIZE av Patrick Starrr Point Made Waterproof Liquid Eyeliner Pen

Den berömda makeupartisten Patrick Starrr visste vad han gjorde när han gjorde sin ONE/SIZE Point Made Eyeliner Pen. Det är en stor hit bland proffsen tack vare dess ultrabläckiga pigment och exakta spets. Billy räknar sig själv som ett fan och säger att den "bara har tre nyanser men alla är superpigmenterade och filtspetsen är perfekt för att skapa alla typer av linjer." Det är också ett utmärkt val för nybörjare eller de med skakiga händer – med ett bekvämt handtag kan du hålla den precis som en penna för att få de skarpaste linjerna.

Fördelar:Pro-godkänd; Exakt filtspets; Mycket pigmenterad; Långvarig; Kladd bevis; Vattentät; Vegansk formel; Har ett bekvämt grepp.

Nackdelar: Tar längre tid att torka.

Grafisk eyeliner är inte så svårt som det ser ut – makeupartister sa till mig exakt hur man bemästrar det (5)

Inglot AMC Eyeliner Gel

"Gel linersta lite mer av en stadig hand, men resultaten är vackra om du vill ha en mer konstnärlig, flytande linje," förklarar Samuels. "Ett av mina favoritkonstnärsmärken är Inglot eftersom färgutbytet och livslängden på huden varar i över 12 timmar! "Proffset säger också att dessa liners är vattentäta, så om du vill höja din grafikeyeliner look, dessa tål flytande toppers för att skapa den "våta", glansiga looken. Välj bland över 25 olika nyanser i matt och skimrande finish.

Fördelar:Pro-godkänd; Kladd bevis; Vattentät; Mycket pigmenterad; Långvarig; Multi användning; Icke skrynklig; Finns i 26 färger i två utföranden.

(Video) recreating this graphic liner look

Nackdelar:Kräver en borste för exakta linjer.

Grafisk eyeliner är inte så svårt som det ser ut – makeupartister sa till mig exakt hur man bemästrar det (6)

Glisten Cosmetics Wet Liner

Som Samuels nämnde är vattenaktiverade liners ett utmärkt alternativ för en grafisk eyeliner-look eftersom de är lätta att använda och korrigera. Pro makeupartistAntoinette Mahrtidigare berättat hur mycket hon älskar dessafärgade eyeliners, och sa: "De här är de bästa för att ha kul och leka med detaljer för en vild grafisk look." Eftersom dessa kräver borstar kan du verkligen bli kreativ med olika former – allt beror på vilken borste du väljer. Märket bär nästan alla nyanser under solen också, från ljusa neon till mörka neutrala färger och pasteller. Vissa lyser till och med under UV-ljus!

Fördelar:Under $10; Pro-godkänd; Erbjuds i över 30 nyanser och ytbehandlingar; Mycket pigmenterad; Vegansk formel.

Nackdelar: Kräver en borste för exakta linjer; Kan ta övning för att hitta rätt vatten-till-pigment-förhållande.

Stila Stay All Day ArtiStix Graphic Liner

Jag ska gå ut på ett infall och säga att du har hört talas omStila's Stay All Day Liquid Eyeliner. Tja, jag är glad att kunna rapportera att samma otroliga uthållighet är densamma i varumärkets nyligen lanserade ArtiStix Graphic Liner. Var och en av de 12 skimrande nyanserna har en kraftig färg och blir silkeslen. Det som verkligen imponerade på mig med det här valet är dock att det inte viker sig det minsta. När du ger det cirka 20 sekunder för att stelna kommer det här fodret inte att kladda, flagna eller överföras. Dessutom har den en infällbar design, vilket innebär att du alltid kan få en exakt linje.

Fördelar:Redaktörsgodkänd; Långvarig; Mycket pigmenterad; Blandbar; Vattentät; Finns i 12 skimrande nyanser.

Nackdelar:Kommer bara i en finish.

Urban Decay 24/7 Inks Vegan Liquid Eyeliner Pen

Urban Decay kom nyligen ut med en flytande version av deras kultfavorit 24/7 Glide-On Eyeliner Pencil och färga oss imponerade. Den håller lika bra som den ursprungliga formeln, vilket innebär att den inte viker sig i timmar och timmar tills du tar bort den. Inspirerad av verkliga konstnärspenslar har denna liner ett ergonomiskt utformat handtag med ett precisionsgrepp och en ultraskarp spets för jämna, raka linjer. Välj mellan neutrala färger som svart och brunt eller kul med kraftfullt blått, limegrönt eller neongult.

(Video) How to: Graphic Eyeliner Makeup Tutorial

Fördelar: Slitstark; Mycket pigmenterad; Vegansk formel; Vattentålig; Finns i nio färger och två utföranden.

Nackdelar:Vissa recensenter noterar att det finns lite produkt för priset.

Hur man applicerar grafisk eyeliner

Nu när du har rätt eyeliner i handen är det dags att börja jobba. Följ dessa proffssteg från Billy och Samuels för att uppnå den grafiska eyeliner-looken du drömmer om. Vi lovar att det inte är så svårt som du kanske tror.

  1. Innan du börjar rita, välj den eller de färger du vill skapa med. Kanske vill du få dina bruna ögon att slå ut med en lila nyans, eller så kan du ta efter Samuels som väljer färger som kompletterar hennes smycken, hudton eller outfit. Vilka nyanser du än väljer, vet bara att det inte finns något fel alternativ när det kommer till grafisk eyeliner.
  2. Börja med att rengöra dina ögon så att du kan arbeta med en tom duk. Använd en babyservett, sminkservett eller tvål med vatten, sedan handdukstorka. Använd din favoritögonskuggsprimer, om du föredrar, och låt ställa in.
  3. Här är när det roliga börjar! Oavsett om du provar flytande linjer eller en fishtail-look, kommer du att vilja se rakt i spegeln utan att dra dina ögonbryn upp eller ner och börja rita din form lite i taget, arbeta dig från det yttre hörnet mot det inre hörnet. Använd korta drag för att fullborda din form, och om din hand är skakig, vila din armbåge på ett bord eller en annan stabil yta.
  4. När din form är klar, använd ett settingpulver med en lätt borste och en setting spray för att hålla din grafiska liner på plats.

Fler tips och tricks för grafisk eyeliner

  • Börja enkelt:Om du är nybörjare på eyeliner rekommenderar Billy att du behärskar en mycket tunn, kort linje först, innan du långsamt går vidare till tjockare och längre linjer när du känner dig bekväm.
  • Rensa upp misstag:Smink ska vara roligt, så var inte rädd för att göra misstag! Att åtgärda ett missöde är lika enkelt som att använda en bomullstuss och lite micellärt vatten för att torka bort det.
  • Ha så kul:Till sist, men viktigast av allt, ha kul och var kreativ med ditt grafiska utseende. "Smink har inga regler så du kan böja och forma det som du vill", försäkrar Samuels. "Graphic liner är ett av de roliga sätten du kan göra så enkelt eller djärvt du vill."

Inspiration

Böjd bevingad eyeliner

Neon-Bright Winged Eyeliner

Geometrisk eyeliner

Flytande eyeliner

Halo Winged Eyeliner

"Underliner"

Möt experterna

Grafisk eyeliner är inte så svårt som det ser ut – makeupartister sa till mig exakt hur man bemästrar det (9)

Andrea Samuels

Konst är det största inflytandet i Andrea C. Samuels liv och arbete. Hon började sin kreativa karriär med att rita och skissa människor vid två års ålder, och så småningom registrerade hon sig på konsthögskolekurser vid School of The Art Institute vid nio års ålder. Vid arton års ålder 2002 inträffade ett avgörande ögonblick: Andreas passion för konst smälte samman i smink när hon experimenterade med skönhetsutseende för senior bal. 2009 tog Andrea Samuels examen från Make Up First LLC och fick sin IL State Certification for Makeup Artistry. Mellan 2013 och idag har Andrea assisterat några av branschens främsta makeupartister som t.ex.Ashunta sheriff,DeShawn Hatcher,ÄVEN Crimson,Gucci Westman,Saisha BeechamochSir John.Andrea är den första makeupfinalisten för hösten 2015 "VFiles Made Fashion" Show på New York Fashion Week och var nyckelkonstnär för fyra bandesigners sponsrade av V Magazine. 2020 vågade Andrea sig på hårstyling för att utöka sin arsenal av färdigheter och avslutade sin kosmetologilicens på Paul Mitchell The School i Sherman Oaks, CA. Andreas arbete kan hittas hos kunder som Nike, Versace, Nickelodeon, Target och kungen av västkusten: Snoop Dogg. Andrea representeras för närvarande avCloutier Remixoch baserat i Los Angeles, CA.

Grafisk eyeliner är inte så svårt som det ser ut – makeupartister sa till mig exakt hur man bemästrar det (10)

Lennie Billy

Som professionell makeupartist har Lennie upptäckt en sann passion för sin karriär. Hennes arbete har varit med i tidningar som Vogue US, L’Officiel Lituania, ESPN Magazine, TIME Magazine, bara för att nämna några.

Som den mångsidiga artist hon är går hennes arbetslivserfarenhet från redaktionellt, kommersiellt, samt TV och kändisar, några av dessa är Naomi Osaka, Ashlyn Harris och Ali Krieger, Puma, Old Navy och Perry Ellis.

Lennie tror på konsten att smink; att vara kreativ och öppen för nya utmaningar har varit hennes egenskaper för att bli en framgångsrik makeupartist.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 15/09/2023

Views: 5931

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.