De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (2023)

Utbrottet av vulkanen Arenal 1968 skapade en ny naturresurs för staden La Fortuna: termiska varma källor. Det finns dussintals varma källor i La Fortuna, och vi har begränsat de bästa för varje budget.

Den lilla staden La Fortuna, Costa Rica, ligger återigen vid foten av vulkanen Arenal, det konformade berget som utplånade den med ett enda utbrott 1968, tillsammans med två närliggande städer. Staden byggdes om och tappade in i den underjordiska floden som nu geotermiskt värmdes upp av vulkanen för att skapa dussintals naturliga varma källor i La Fortuna.

Arenal Volcano blev en av de mest populära turistattraktionerna i Costa Rica på grund av dess ständiga miniutbrott och lavaflöden. Det var hela vägen fram till 2010, när vulkanen slutade sputtera och tystnade. Vulkanen är inte vilande, forskare säger bara att den sover. Även utan en vulkan som bryter ut var de varma källorna i La Fortuna tillräckligt för att vi skulle besöka denna stad.

De varma källorna i La Fortuna sträcker sig från lyx till helt gratis. Med så många att välja mellan tänkte vi ge dig lite information för att hjälpa dig välja de bästa Arenal-varma källorna för din budget.

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (1)

Att ta sig till La Fortuna, Costa Rica

Från Liberia: Det är ungefär tre timmars bilresa från Liberias flygplats till centrala La Fortuna. Vägarna är asfalterade och lätta att köra, så det behövs ingen fyrhjulsdrift för denna sträcka. En delad transfer från flygplatsen kostar 54 USD, eller en privat minibuss kostar 270 USD om du reser med en grupp.

Från San Jose: La Fortuna ligger också cirka tre timmars bilresa från San Jose flygplats i huvudstaden Costa Rica. En delad transfer kostar 55 USD och en privat transfer kostar 200 USD. Det finns en direkt busslinje från San Jose till La Fortuna, vilket du kanläs mer om här.

Om du planerar att hyra en bil,läs detta inlägg med 11 saker du bör veta om att hyra en bil och köra bil i Costa Rica.

➳ Läs nästa:9 fantastiska saker att göra i La Fortuna

Karta över varma källor i La Fortuna

Ett tips för att få en bra affär till Hot Springs i La Fortuna

De flesta varma källorna i La Fortuna har dagspasspriser, men tillgång till de varma källorna ingår vanligtvis om du bor på det bifogade hotellet. Medan ett dagspasspris kan vara runt 30 USD per person, kan hotellet i sig bara vara lite över 100 USD. Vi tittade på hotellets pris plus dagsinträdespriset för de varma källorna vi ville besöka, och beslutade att det skulle vara mer kostnadseffektivt bara att stanna en natt på det tillhörande hotellet.

Obs: Det här inlägget innehåller affiliate-länkar. Det betyder att om du klickar på en av dem kan vi få en liten provision utan extra kostnad för dig. För mer information, läsfull information.

Bästa lyxvarma källorna i La Fortuna

Tabacon Thermal Resort & Spa

DeTabacon Thermal Resort & Spaär ett 5-stjärnigt hotell och även en av de mest populära Arenals varma källorna i La Fortuna. Det är lätt att förstå varför när du väl går in på tomten; det ser ut och känns som ett naturligt tropiskt paradis. Tabacons varma källor ligger i hjärtat av djungeln och matas av fem olika källor med naturligt uppvärmt och mineraliserat vatten. Vattenfall rinner genom dussintals pooler vid olika temperaturer, så du kan hitta en med precis rätt mängd värme för dig.

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (2)

Tabacon Hot Springs Day Pass:Om du inte planerar att bo på Tabacon resort kan du köpa ett dagskort för att besöka Tabacons varma källor. Alla dagspass inkluderar minst en måltid. Heldagspriset med en måltid är $85. Barn från 6-11 kostar $38 och barn fem och under är gratis med en betalande vuxen. Tabacon erbjuder också deldagskort för $70, inklusive ett morgonpass från 10:00 till 14:00 och ett nattpass från 18:00 till 22:00.

För ett fullständigt schema med Tabacon-dagspass och priser,se resortsidan här. Anläggningen begränsar antalet dagliga besökare, sådet är bäst att boka din plats i förväg.

Att bo på Tabacon Thermal Resort & Spa:Efter att ha jämfört priserna och de extra extrafunktionerna du får genom att bo på resorten,vi valde att boka en natt. Vår ennattsvistelse på Tabacon Thermal Resort & Spa gav oss tillgång till de varma källorna under två dagar, samt tidig tillgång från 08.00 till 10.00 innan dagsbesökarna anlände. Hotellgäster över 18 år får också exklusiv tillgång till Shangri-La Gardens.

Vi älskade varje del av vår vistelse på Tabacon. personalen var super vänliga och uppmärksamma, rummen var rymliga och sängarna var otroligt bekväma. Priserna börjar på $300, vilket är mer än vad vi vanligtvis spenderar på ett hotell, men när vi räknade ihop kostnaden för dagspassbiljetter till de varma källorna ($85 för hel dag per person) och vad vi skulle spendera på ett annat hotell, gjorde det Det blir inte för mycket mer för att bo på hotellet.Tabacón Resort säljer slutofta, så boka tidigt om du vill bo här.Se aktuell tillgänglighet här.

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (3)

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (4)

Springs Resort & Spa på Arenal

Denna Springs är en annan lyxresort i La Fortuna med en av de bästa utsikterna över vulkanen Arenal. Boendet har 28 källor och familjevänliga bekvämligheter, inklusive slangar och en rutschkana för apor.

The Springs Resort Day Pass:Springs Resort and Spa at Arenal erbjudertvådagarskortför $68 per person. De varma källorna är öppna från 8.00 till 22.00 varje dag. Ett dagspass inkluderar tillgång till alla varma källor, pooler, samt dess barer och restauranger på fastigheten.

Bor på The Springs Resort & Spa:Som gäst hosThe Springs Resort & Spa, har du tillgång till de varma källorna på fastigheten samt Club Rio Outdoor Center, som ligger cirka 1,5 km från resorten längs floden Arenal. Du kan boka äventyr mot en extra avgift, som kajakpaddling, tubing, ridning och bergsklättring, eller helt enkelt vandra på stigarna och njuta av de extra naturliga varma källorna. Rum börjar i de låga $400s.Se aktuell tillgänglighet här.

Bästa mellanklass varma källor i La Fortuna

Baldi Hot Springs Hotel & Spa

Baldi Hot Springs är en av de största varma källorna i Costa Rica. Det finns 25 termalvattenpooler omgivna av frodig vegetation, med pooler som varierar från 93°F hela vägen upp till 152°F. Det finns också en speciell lekplats med rutschkanor.

Baldi Hot Spring Day Pass:Bokningar krävs inte om du vill besöka Baldi Hot Springs. Entréavgiften för vuxna är $40 och barn är $20. Se mer information omBaldi Hot Springs Day Pass här.

Att bo på Baldi Hot Springs Hotel & Spa:Genom att boka en natt på Baldi Hot Springs Hotel & Spa får du tillgång till de varma källorna. Rum börjar i de höga $100s.Se aktuell tillgänglighet här.

EcoTermales

EcoTermales framstår som de enda verkligt naturliga varma källorna i La Fortuna. Det finns 13 varma källor som direkt matas från vattnet som värms upp av vulkanen Arenal. De termiskt uppvärmda poolerna sträcker sig från 99°F till 106°F, och det finns även kallvattenpooler och ett vattenfall på fastigheten.

EcoTermales är en fristående varm källa; Det finns inget bifogat hotell. Det finns en restaurang och bar på fastigheten, så du kan planera att äta lunch eller middag medan du är här.

Tillgång till EcoTermales varma källor välkomnar gäster under två tider (10:00 till 16:00 och 17:00 till 22:00). Inträde till de varma källorna kostar $40, eller $62 om du vill inkludera lunch eller middag. Boka din plats i förväg onlinegenom att boka här.

Hotel Arenal Kioro Suites & Spa

DeHotel Arenal Kioro Suites & Spaär ett annat hotell med en fenomenal utsikt över vulkanen Arenal, plus fantastiska varma källor på fastigheten. De varma källorna är 8 vattenfallande pooler, med det varmaste vattnet på toppen. Många av de rymliga rummen har fönster från golv till tak för att framhäva utsikten över vulkanen. Familjerummen har en privat jacuzzi. Dagskort till de varma källorna kostar $32, och rummen börjar på de höga $100s.Se aktuell tillgänglighet här.

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (5)

.

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (6)

Foton med tillstånd avHotel Arenal Kioro Suites & Spa

Bästa budgetvarma källorna i La Fortuna

Volcano Lodge, Hotel & Thermal Experience / San Bosco Inn

Kolla inSan Bosco Innom du letar efter både ett rum och varma källor för mycket. Rummen på San Bosco Inn är enkla men rena och börjar på $30.

Även om det inte finns varma källor på fastigheten, inkluderar ditt rumspris tillgång till de varma källorna på deras systerhotell, Volcano Lodge, Hotel & Thermal Experience. Det är svårt att slå ett hotellrum, komplett frukost och tillgång till varma källor för $30! De varma källorna på Volcano Lodge är endast tillgängliga för gäster på Volcano Lodge of the San Bosco Inn, så det finns inget alternativ att besöka med ett dagspass.

Om du vill bo på plats vidVulkan Lodge, rumspriserna börjar runt $130. Om du bokar ett av resortens termiska Superior-rum eller juniorsviter har du din egen privata termiska avsvalkningspool och vattenfall.

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (7)

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (8)

Gratis varma källor i La Fortuna

Du får tillgång till gratis naturliga varma källor i La Fortuna, precis uppströms från den populära semesterorten Tabacon. Dra av och parkera vid sidan av vägen precis efter ingången till Tabacon Hot Springs. Det finns en kort stig på norra sidan av vägen som leder ner till floden. När du ser floden, leta efter stora stenar som bildar en pool där det termiska vattnet bubblar upp.

Det finns en liten varning till den fria delen; du kommer förmodligen att behöva betala några dollar för att någon ska "bevaka" din bil om du kör här. Detta är ganska typiskt i Costa Rica. Om det inte finns någon officiell betald parkeringsplats kommer vanligtvis en lokalbefolkning att utse sig själv som parkeringsvakt och be dig om några dollar för att vaka över din bil.

LÄS MER OM COSTA RICA

9 fantastiska saker att göra i La Fortuna

11 användbara tips för att besöka Manuel Antonio National Park

Vad du behöver veta om att köra bil i Costa Rica

GILLA DET HÄR INlägget? LÄMNA DET HÄR!

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (9)

De bästa varma källorna i La Fortuna (för varje budget) (10)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 31/07/2023

Views: 6195

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.