Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (2023)

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (1)

"Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Om du använder dessa länkar för att köpa något kan vi få en liten provision utan extra kostnad för dig. Tack för ditt stöd."

"Är Medellin säkert?"

Den här frågan är i allas sinne innan de reser till Medellin, Colombia. Det är vettigt eftersom landet har varit med om oroligheterna på 90-talet och Medellin dubbats som en av de farligaste städerna i världen.

Men det var över 20 år sedan...

Sedan dess har Colombia stigit till toppen av turistdestinationerna i Sydamerika. Förvandlingen är en stark kontrast från 70- och 00-talet. Mer än så har Medellin nu döpts om till "Silicon Valley".Latinamerika. Med tekniska framsteg har Medellin sett många fler digitala nomader, turister och distansarbetare flockas till staden.

Men betyder det att Medellin är helt säkert nu?

Vi tillbringade nästan 4 månaderbor i Medellin, Colombia för att se säkerheten i staden från första hand, hur den har förändrats från sitt förflutna och upptäcka hur den digitala nomadscenen är.

I blogginlägget kommer vi att dela nyckelstatistik om Medellins säkerhet och om det är tillräckligt säkert för turister – oavsett om du åker ensam, som ensamresenär eller som familj.

Vi handlar alla om att njuta av ett främmande land men vi handlar också om att vara smarta när vi reser tillTvå biljetter var som helst. I slutändan kommer vi att dela med oss ​​av de 7x tips och försiktighetsåtgärder vi vidtog som hjälpte oss att vara säkra i Medellin hela tiden.

I den här artikeln: show

Är Medellin säkert för turister eller är det för farligt?

Det beror på!

Jag vill inte ge ett generellt svar som det, men jag känner att det är det enda ärliga sättet att svara.

Här är varför:

Varje stad i världen har mörka hörn och faror som lurar. Ingen plats är 100 % säker! Medellin har ett mycket mörkt förflutet men staden har arbetat hårt för att förvandla och utvecklas till en blomstrande metropol (vilket den har gjort framgångsrikt).

Med det sagt har brottsligheten inte försvunnit i colombianska städer – den är fortfarande väldigt utbredd överallt.Det är dock inte så illa som det brukade vara!

Det bästa sättet att svara på den frågan är att ge dig vår egen personliga upplevelse efter att ha varit Medellins digitala nomader i fyra månader. Under den tiden hände INGET ont med oss! Vi kände oss väldigt trygga i Medellin och vi var tacksamma över att INTE ha några möten med småbrott hela tiden.

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (2)

Men ... det betyder inte att brottet inte inträffade runt omkring oss. Vi hörde att minst 5-8 olika personer blev rånade på ljusa dagen eller på natten! Det kan hända vem som helst och i slutet av det här blogginlägget kommer vi att dela de försiktighetsåtgärder vi vidtog för att hjälpa dig att vara säker i Medellin precis som vi gjorde.

Slutsats:Är Medellin säkert? Ja och nej. Det kan vara väldigt säkert om du är vaksam, försiktig och medveten om din omgivning. Men det kan också vara farligt om du går till fel områden, umgås med fel personer eller ger papaya (du ser vad det betyder nedan).

Med andra ord – din säkerhet är upp till dig!

Medellin Säkerhetsstatistik och fakta

Vill du få några riktiga siffror om Medellins säkerhet?

Du har kommit till rätt ställe!

Här är några nyckelstatistik frånMedellin rådgivareför att svara på frågan "Är Medellin säkert":

🌎 Medellin Safety & Crime vs South America:Jämfört med andra sydamerikanska städer är Medellin rankad som nummer 19 när det gäller de högsta antalet mord. Detta visar att det inte är den MEST våldsamma staden på denna kontinent.

🙅‍♀️Medellin Safety & Crime vs North America:Medellin är rankad #69 på brottsindex. Det finns många stora amerikanska städer som Baltimore, Detroit och Chicago som rankas högre på brottsindexet än Medellin.

🦠Medellin Safety & Crime & Covid-påverkan:Före pandemin 2019 fanns det cirka 25 000 rapporterade konton om personliga rån. Under det första året av pandemin minskade det uppenbarligen till cirka 18 000 eftersom de flesta människor var inlåsta. År 2021, när låsningen försvann, är de rapporterade personliga rånen runt 19 000 bara en bit över 2020.

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (3)

📲 Småkriminalitet är den mest populära i Medellin.Det utlänningar måste se upp med är småbrott som rån. El Poblado, (det mest populära turistområdet) rånade i genomsnitt cirka 5 personer per dag under 2019, enligtMedellin rådgivare.

💊 Du måste se upp för 'Scopomaline'.Detta läkemedel är ett kraftfullt ämne som kan lugna dig och försätta dig i ett zombieliknande tillstånd. Det är en populär metod för kriminella att använda när de är på barer eller klubbar.

Det är helt normalt att känna sig lite nervös över att resa till ett land med ett mörkt förflutet, men det är bra att komma utanför din komfortzon och pressa dig själv (även om din familj och vänner säger åt dig att stanna hemma). Vi har märkt att de flesta länder överraskar oss och vi gillar att uppleva det på egen hand snarare än vad media säger till oss.

Medellin är en vacker stad belägen i bergsdalen, den har kallats "den eviga vårens stad" på grund av dess perfekta 24 graders väder.

Staden har blivit enbästa digitala nomad-hotspotpå grund av antalet kaféer och coworking-utrymmen i Medellin, det växandedigital nomadgemenskap, snabbt wifi och låga levnadskostnader.

Det finns mycket mer i Medellin än kartellen nuförtiden.

Vilken typ av brott händer i Medellin?

Vilken typ av brott ska du hålla utkik efter i Medellin? Det finns definitivt alla typer av brott som existerar - narkotika, småbrott, scopolamin, bedrägerier och tiggare.

Här är de två brotten de flesta turister måste se upp för:

📱 Rån

Detta är det vanligaste brottet utlänningar och turister upplever. Vi har hört många historier om människor som blivit rånade sent på kvällen och på ljusa dagen.

Sedan pandemin har fattigdomen ökat i hela Colombia. Det finns också omkring 1,75 miljoner venezuelanska flyktingar som inte kan arbeta och lever i extrem fattigdom.

Fattigdomen kan ibland vara det som driver människor att begå gatubrott. De har riktat in sig på rika och turistiska stadsdelar eftersom de vet att det finns smartphones,bärbara datoreroch pengar i dessa områden.

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (4)

Medan vi bodde i Laureles läste vi på en NomadList slack-kanal att någon blev bestulen (med pistolhot) mitt på ljusa dagen på ett populärt kafé, SMASH Avocaderia Laureles. De tog hans plånbok, hans telefon och alla hans tillhörigheter. Vi var där för lunch samma dag och det hände cirka 3 timmar efter att vi lämnat restaurangen. Detta kan vara en mycket traumatiserande upplevelse för alla.

Vi bodde också i Poblado i en månad och vi hörde om ett par rån sent på kvällen. Om du vandrar på gatorna själv eller går på de farliga gatorna – kan du lätt bli måltavla. Calle 10 i Poblado är känd för att folk blir svärmade och rånade sent på kvällen!

💊 Skopolamin

Den här drogen fungerar som en roofie. Brottslingar kan lätt stoppa in en i din drink och du blir sövd, zombielik och följer deras order. Om du älskar nattlivsscenen måste du vara extra försiktig eftersom detta är ett ganska vanligt brott bland män. Du kommer att vakna nästa dag och inte veta vad som hände. Det kan vara väldigt läskigt!

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (5)

Även om mord är en stor del av brottet i städer som Medellin, händer detta vanligtvis inte turister särskilt mycket. Småstölder är vanligtvis din enda oro som utlänning i Medellin.

Så länge du är vaksam och försiktig är Medellin fortfarande en mycket säker stad för dig att besöka under några dagar, veckor eller månader!

Är Medellin säkert att resa ensam?

Ja, Medellin kan vara säkert för ensamresenärer som är gatusmarta och det är bäst att hålla sig till de populära turiststäderna.

Ensamresor är något alla behöver göra minst en gång i livet. Medan jag var på utbyte i Nederländerna, reste jag specifikt till Portugal helt själv när jag var 20 år gammal. Jag var van att resa med Matthew (min pojkvän nu man/andra hälften av Two Tickets Anywhere), vänner från skolan och familjen.

Att resa ensam gör att du kan göra vad du känner för. Vill du inte se en kyrka? Du behöver inte! Vill du äta pizza varje dag? Varför inte?! Det är gratis att resa ensam.

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (6)

Det är dock lite farligare att resa själv än det är med en grupp eller partner. Och du kanske undrar..."är Medellin säkert att utforska på egen hand?"

Vi tror att det är säkert i Medellin för ensamresenärer. Medan vi bodde där träffade vi så många soloresenärer – det verkade ganska vanligt! Saken är den att du riskerar att bli lite av ett mål ibland.

Brottslingar har lättare att begå sina brott när du är helt ensam. Tyvärr är de så svaga! Som ensamresenär är det viktigt att hålla gatan smart och skydda dig själv hela tiden. Om du känner en antydan till fara, följ dina instinkter och gå åt andra hållet!

Men låt inte rädslan komma till dig eftersom Medellin är en magisk stad för ensamresenärer att upptäcka.

Är Medellin säkert för ensamma kvinnliga resenärer?

Ja – i allmänhet är Medellin tillräckligt säkert för kvinnliga soloresenärer som vill uppleva den colombianska kulturen. Under dagen är det relativt säkert medan du behöver vara mer försiktig på natten. Det bästa du kan göra för att säkerställa din säkerhet är att vara medveten om din omgivning, stanna i rätt kvarter och inte bli självbelåten.

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (7)

Som kvinna som vandrade runt mig själv måste jag säga att jag kände mig ganska trygg i Medellin. Jag skulle inte säga 100% säker men nära nog! Det finns alltid den där påminnelsen i bakhuvudet som hjälper dig att inte bli självbelåten. När du väl har lagt ner dina vakter, finner vi att det är tiden då småbrott kan äga rum!

Som kvinna är det viktigt att alltid vara medveten om din omgivning oavsett var du reser och vara vaksam hela tiden. Du vet aldrig när faran inträffar!

Är Medellin säkert för digitala nomader?

Ja, Medellin är tillräckligt säkert för digitala nomader att leva och arbeta online, men du måste fortfarande vara medveten och försiktig med din omgivning. Som ett digitalt nomadpar kände vi oss ganska trygga när vi arbetade från kaféer och arbetsplatser runt om i staden med vår värdefulla tekniska installation.

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (8)

Även om vi var helt säkra måste jag vara ärlig och säga att jag inte alltid "kännde mig" säker. Det kan bara vara jag och mitt övertänk om något problem som lurar runt hörnet. Jag hade helt enkelt inte sinnesfrid vilket inte är bra när du försöker njuta av en ny stad.

Efter att ha levt som Medellins digitala nomader i nästan 4 månader hände inget dåligt med oss ​​hela tiden vi var där. Vi är oerhört tacksamma och vi vet hur traumatiserande det kan vara när något dåligt händer!

Nödnummer att ha i dina anteckningar

Vill du vara extra försiktig och vara säker i Medellin?

Om du någonsin hamnar i problem, här är några nummer du vill ha i bakfickan:

 • Turistpolisen: (1) 3374413
 • Nationellt nödnummer: 123

Du kan ringa dessa nummer och se vad de kan göra för att hjälpa din situation.

Topp 7x tips att veta innan ditt besök – är Medellin säkert?

Du har bottensatsen på säkerhet och brott i Medellin. Men det är bara halva delen av att vara säker i den eviga vårens stad.

Du kan göra din del för att hålla dig säker i Medellin. Här är 7 tips vi använde och lärde oss när vi bodde i Medellin i nästan 4 månader.

1. Bo i de rätta områdena i staden

Skillnaden kan vara så liten som 1 gathörn från fara.

Vi har känt detta i flera städer där vi går runt och tar några fel svängar och plötsligt inser att vi var i ett dåligt område.

Ett av de enklaste sätten att hålla sig säker är att boka din vistelse i ett säkert kvarter/område i Medellin. Att vistas i dessa turistbubblor innebär vanligtvis att du är mindre benägen att hamna i problem (även om de riktar sig till turister).

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (9)

Innan du bokar ditt Airbnb eller hotell MÅSTE du kontrollera platsen först! Det kan göra eller bryta din resa och du måste ställa in dig för att ha en säker tid i Medellin.

Här är de säkraste och farligaste stadsdelarna i Medellin för turister:

Säkraste stadsdelar i Medellin för turister

 • Staden
 • lagrar
 • Envigado
 • Sabaneta

Undvik dessa stadsdelar i Medellin

 • La Candelaria/Downtown
 • Prado
 • Andalusien

Vill veta mer? Kolla in vår kompletta guide påvar man ska bo i Medellinhär.

2. Don't Give Papaya aka Don't Tempt Anyone

"No dar papaya" (Ge inte papaya)!

Detta lokala uttryck betyder helt enkelt att du inte ska ha något "sött" (därav hänvisningen till papaya) i det fria som skulle få någon att rikta in sig på dig.

När någon säger det uttrycket – din reaktion bör vara att hålla dina värdesaker gömda och hålla din väska nära ditt bröst. När vi gjorde en gratis vandringstur med Real City Walking Tours i centrum (vilket kan bli farligt), när vi gick genom en "inte så säker" gata - sa guiden bara till alla "No dar papaya!".

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (10)

Håll dina värdesaker gömda, ströva inte runt ensam sent på kvällen, undvik att komma ut från klubbarna ensam och visa inte din rikedom på något sätt (kläder, väskor, klockor, märken, etc). Om du använder ditt sunda förnuft och håller koll på dig – kommer du att vara säker i Medellin.

Med andra ord:Placera inte dig själv i en position där någon kan rikta in dig på en mils avstånd.

Ett annat sätt att säkerställa att du inte förlorar dina värdesaker är att ha en andra telefon eller en lockbete. Vissa människor köpte billigare telefoner medan de bodde i Medellin och bar den med sig så om de någonsin blev rånade behövde de inte ge upp sin huvudtelefon. En lockplånbok kan vara en liten, billig sådan som du kan lämna över vid ett rån istället för din riktiga plånbok med alla dina viktiga kort och ID.

Vad man ska ha på sig i Medellin

De flesta colombianer klär sig väldigt bra men de vet hur man inte gör sig till ett mål. Medan vi var i Colombia, höll vi våra kläder väldigt enkla men inte för enkla (som att bära flipflops, shorts och en t-shirt som är stor gringoenergi). Även om du förmodligen inte kan undvika att se ut som en turist – det hjälper till att göra det lite mindre uppenbart.

3. Argumentera eller slå inte tillbaka

Om du någonsin hamnar i någon form av problem som småstöld – slå inte tillbaka! Det är 100% inte värt risken.

Du har ingen aning om vilken typ av vapen dessa brottslingar bär och tyvärr är det vanligtvis en pistol som betyder liv eller död. Ibland kommer de att rikta pistolen mot ditt ansikte och det är bäst att ge dem vad de vill utan några argument. Andra gånger kommer de att ha en kniv gömd och de kommer inte att tänka två gånger för att sticka dig om du inte ger dem vad de vill ha.

När du redan har problem, tveka inte och lämna bara över allt till dem. Det är trots allt bara STYR som är utbytbara.

4. Gå med i lokala Facebook-grupper

De lokala Facebookgrupperna i Medellin är mycket aktiva. Du kan ta reda på om träffar, evenemang, hyra lägenheter och så mycket mer på dessa Facebook-grupper. De är mycket hjälpsamma och hjälper dig att få lite mer inblick i hur livet är i Medellin, Colombia.

Här är några av de bästa Facebookgrupperna i Medellin att gå med i:

Dessa Facebook-grupper innehåller också några berättelser om småstölder. Människor publicerar på grupperna för att berätta historien om vad som hände dem och var dessa tillfällen ägde rum.

5. Sitt inne på restaurangerna/kaféerna

Vi lärde oss detta med tiden när vi tittade på colombianer på några restauranger.

Till en början älskade vi att sitta ute på terrasserna eftersom restaurangerna i Medellin är nästa nivå och skapar en fantastisk atmosfär. Detta är helt bra när restaurangen är inhägnad från gatorna.

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (11)

Men många av restaurangerna i Medellin ligger nära gator och trottoarer.

En stor del av de små stölderna sker vanligtvis så här: det finns två killar – en som kör motorcykeln och en som är redo att kliva av för att råna människor. När de väl kommer till en restaurang hoppar den andra killen av cykeln och siktar på den som är närmast ingången till restaurangen. Varför?

Det är lätt att komma åt och de kan komma undan riktigt snabbt!

Det var därför vi började sitta inne på restaurangerna och kaféerna istället för nära ingången. Även om det finns en liten barriär eller ett enormt arrangemang av växter - om du är i utedelen av restaurangerna är du mer sårbar för småstöldbrott.

Om det inte är en helt avstängd restaurang där det inte är lätt att ta sig in och ut, föreslår vi att du äter i inomhusdelen av restaurangerna du besöker.

6. Vandra inte på gatorna sent på natten

Detta är en enkel sak för de flesta städer du besöker – Medellin är inget undantag.

Många av brotten äger rum efter att solen har gått ner och det blivit mörkt. Brottslingar gillar mörkret eftersom det är svårt att se hur de ser ut och det finns färre människor runt omkring som bevittnar gatubrottet.

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (12)

Använd ditt sunda förnuft för att säkerställa att du inte vandrar på gatorna efter 22:00 eller 23:00. Om du vill komma hem förbi den här tiden ska du inte ta risken och bara beställa en Uber till dig själv. Lita på mig – det är inte värt besparingarna på $2 på en Uber-resa.

Folket på Facebook-grupper skrev alltid, "Jag var så nära att beställa en Uber men jag bestämde mig för att gå och sedan blev jag bestulen. Jag ångrar att jag inte beställde den”. Om du någonsin känner en antydan till fara eller om dina instinkter är förhöjda – lyssna på din magkänsla och ta bara inte risken. Det är bara inte värt det!

7. Var vaksam på dejtingappar

Om du är på Tinder eller någon annan dejtingapp kan du vara ett mål. Många män och kvinnor har haft hemska upplevelser där de blivit drogade och hela deras lägenheter blir rånade.

Läkemedlet "scopolamin" är mycket vanligt för kriminella att använda för att få dig till ett zombieliknande tillstånd. Vakta dina drinkar som en hök på en utekväll på en bar eller klubb. Det är lätt för dem eller deras medbrottslingar att stoppa in den i din drink utan att du märker det.

BONUS: Skaffa reseförsäkring

Reser till Medellin utanreseförsäkring?

Du kanske vill tänka om det!

När du har en reseförsäkring håller den definitivt dina bekymmer borta och låter dig få lite sinnesfrid. Allt kan hända i Medellin (eller någon annanstans i världen) och det är inte värt risken!

Är Medellin säkert? 7x saker du bör veta innan du besöker (13)

Vi använderSafetywing Reseförsäkring som digitala nomader som reser på heltid. Vi har använt dem ända sedan starten av vår resa och vi kan rekommendera dem om du vill ha en låg kostnad, prisvärd och rimlighälsoförsäkring. Tack och lov har vi aldrig behövt göra anspråk på något men hittills har deras service varit utmärkt.

Du kan också användaVärldsnomadervilket är dyrare men det är mycket mer omfattande änSafetywing. Båda är bra reseförsäkringsleverantörer för digitala nomader, distansarbetare eller turister.

BOTTOM LINE: Är Medellin Colombia säkert för turister att besöka 2022?

Undrar fortfarande... "är Medellin säkert?"

Ja, Medellin kan vara säkert för turister att besöka. Efter nästan fyra månaders levnad i den eviga vårens stad, hade vi aldrig några problem eller stötte på problem – inte en enda gång! Men återigen ... det är vår personliga erfarenhet. Vi har hört några skräckhistorier och om du tillämpar de 7 tipsen ovan borde du ha det bra i Medellin.

Här är en sammanfattning av de 7 bästa tipsen för att vara säker i Medellin:

 1. Bo i de rätta områdena i staden
 2. Don't Give Papaya aka Don't Tempt Anyone
 3. Argumentera eller slå inte tillbaka
 4. Gå med i lokala Facebook-grupper
 5. Sitt inne på restaurangerna/kaféerna
 6. Vandra inte på gatorna sent på natten
 7. Var vaksam på dejtingappar

BONUS: Skaffa reseförsäkring

Vi hoppas att du inte låter din rädsla ta överhanden. Många människor sa åt oss att inte åka till Colombia och vi är så glada att vi inte lyssnade. Vi träffade några av de mest vänliga människorna, njöt av perfekt väder och levde ut våra digitala nomaddrömmar på toppdestinationen.

Som alltid, använd sunt förnuft och var vaksam oavsett var du går i världen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 04/08/2023

Views: 6157

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.